Математички турнир у оквиру Онлајн недеље

Датум: 24. Mart 2015 22:44 Категорија: Новости

ОШ "Ђура Јакшић" Орешковица се ове школске године укључила у Онлајн недељу, годишњу европску дигиталну кампању која има за циљ укључивање и охрабривање људи да користе нове технологије и интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света.

У понедељак, 23. марта 2015. године, који уједно представља и први дан Онлајн недеље, за ученике 2. и 4. разреда организован је математички турнир помоћу мобилне апликације Cool Math Duel.


Током математичког турнира, ученици 2. и 4. разреда били су у прилици да испробају мобилну апликацију Cool Math Duel, али и да провере своја знања о основним рачунским операцијама. 

Турнир се састојао из 4 круга. У првом кругу ученици су решавали једноставније задатке, а сваки следећи круг се састојао из тежих задатака. Ученици који су се пласирали у 4. круг решавали су најтеже задатке. На самом крају проглашен је победник првог математичког турнира. Титулу победника понела је Александра Пауновић, ученица 4. разреда. Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај