Онлајн активности у предметној настави

Датум: 02. April 2015 22:47 Категорија: Новости

У току онлајн недеље, од 23. до 27.03.2015., забележено је више активности у нашој школи.

Наставник Иван Караџић одржао је час географије у дигиталној учионици на коме су се ученици упознали са начином коришћења Гугл мапа и "прошетали" наким од градова Европе. 

Наставница Драгана Живојиновић одржала је час физике у дигиталној учионоци. Ученици 7. разреда су се након одгледане презентације о кинетичкој и потенцијалној енергији,  самосталним коришћењем пхет-симулација, детаљније упознали са овим појмовима. Након тога радили су интерактивни тест на ову тему. 

Ученици 5. разреда, на часу техничког и информатичког образовања, успешно су пронашли слике соларних панела на интернету и сазнали нешто више о њима. 

На часу информатике и рачунарства, ученици 6. разреда показали су шта знају о програму за анимацију Пивот, а седмаци су доказали да знају основе програма за израду презентација.

Ученици 6. и 8. разреда су у оквиру он лајн недеље имали и часове француског језика.Ученици 6. разреда су радили он лајн вежбање на тему " У продавници", а ученици 8. разреда су се уз помоћ гугл мапе упознали са европским престоницама.
Ученици 6. разреда су имали прилику да се на часу историје упознају са новим онлине алатом. Реч је о алату прези помоћу кога могу на веома интересантан начин да се прикажу догађаји, личности... Ученици су направили свој налог на презију и упознали се са основама његовог функционисања, а затим су покушали да сами направе своју презентацију у овом алату на теме које су раније добили.

Наставници српског језика и математике организовали су часове припремне наставе за завршни испит у дигиталном кабинету користећи сајт http://zavrsniispit.math.rs/

Слике можете погледати овде.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај