Прва награда за дигитални час

Датум: 11. Decembar 2015 09:37 Категорија: Достигнућа

Славица Гомилановић, учитељица наше школе освојила је прву награду на конкурсу "Дигитални час" Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Наградни конкурс "Дигитални час" био је расписан за наставнике основних школа и имао је за циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са задацима и циљевима часа. Конкурс је био намењен свим предметним и разредним наставницима основних школа и радови су могли бити сврстани у три категорије: математика, информатика, рачунарство и техничко образовање, друштвене науке, уметност и спорт и природне науке. Својим радом "Цртежом и бројевима кроз рељеф нашег краја" у категорији природне науке Славица је освојила прву награду. Списак награђених налази се овде.

Славици смо поставили пар питања у вези са конкурсом.
1.      Шта Вас је мотивисало да се пријавите на наградни конкурс?

Мислим да је посао наставника можда једини посао који се заснива искључиво на унутрашњој мотивацији. Ипак, понекад пожелиш да неко споља препозна твој рад као добар и да ти подстрек да наставиш да радиш још боље. Пресрећна сам што је мој пример добре праксе примене ИКТ-а у настави одлично оцењен и драго ми је што ћу моћи да га поделим са колегама и можда им дам идеју за њихов будући рад.
 
2.      Да ли су по Вашем мишљењу деца мотивисанија за учење уколико користите ИКТ?

ИКТ неће саме мотивисати ученике, нити ће ИКТ саме од себе учинити наставу квалитетнијом. То све зависи од наставника и његове умешности да функционално повеже дидактику, методику и педагогију са савременим технологијама.

3.  Шта бисте поручили колегама како би их охрабрили да се и они пријаве на наградни конкурс?

Дељење знања и информација је нешто што је карактеристично за век у коме живимо. Конкурс Дигитални час управо то омогућава. Мислим да свако од нас има толико примера добре праксе да је заиста штета да остану сакривени. Верујем да би сваки од тих примера сигирно помогао неком у реализацији наставе или му бар дао идеју како да унапреди свој рад.

4. Уколико Вас нешто нисмо питали, ево простора да кажете.

Желела бих да се захвалим мојим ученицима који су, заправо, главни „кривци“ за награду коју сам добила.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај