Награда за најкреативнију употребу ИКТ-а у Онлајн недељи

Датум: 07. April 2016 13:48 Категорија: Достигнућа

Славица Гомилановић, учитељица наше школе, освојила је награду за најкреативнију употребу ИКТ-а у настави у Онлајн недељи.
 

Наша школа се ове године по други пут укључила у обележавање Онлајн недеље, годишње европске дигиталне кампање, која има за циљ да укључи и охрабри људе да користе нове технологије и интернет, уз помоћ вештина које им омогућавају да приступе великим могућностима које пружа онлајн свет. Ова кампања се организује под покровитељством организације Телецентри Европе (Telecentri Evrope). У нaшој земљи покровитељ кампање је ИАН Телецентар (IAN Telecentar).

У Србији је ове године у Онлајн недељи учествовало око 8 500 учесника, а међу њима су били ученици и наставници наше школе, као и родитељи ученика. Такође, током Онлајн недеље сарађивали смо са представницима ђачких парламената средњих школа и са ученицима из специјалног одељења ОШ "Бата Булић" у Петровцу.

Учитељица Славица Гомилановић у току ове кампање била је координатор за нашу школу и са својим ученицима, ученицима 3. разреда, реализовала је многобројне активности које су се заснивале на креирању онлајн материјала за учење који могу помоћи другим ученицима, али и самим трећацима у процесу изградње сопственог знања. 

Према мишљењу ИАН Телецентра, ове активности представљају пример најкреативније употребе ИКТ-а у настави, те је учитељица Славица добитник награде у овој категорији. 

Нешто више о активностима које је, заједно са ученицима, реализовала можете погледати овде, а овде можете погледати ко су све победници такмичења организованог у Онлајн недељи. 
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај