Професионална оријентација у Онлајн недељи

Датум: 31. Mart 2017 22:49 Категорија: Новости

У оквиру програма професионалне оријентације Сања Стјепановић, педагог наше школе, и ове године користила је Скајп како би организовала реалне сусрете ученика и представника различитих занимања. 

Током овогодишње Онлајн недеље ученици су имали прилике да се упознају са Александром Јанковићем, радиолошким техничаром.  Он сe ученицима јавио из рендген сале и, поред oписа свог посла, ученицима је показао и апарат који користи свакодневно у свом раду. Маја Ћурчић, дипломирани музички педагог,  упознала је ученике са процесом настајања композиције. Ученици су имали прилике да чују уживо извођење композиције „За Елизу“, али и ауторску композицију. На крају активности ученици су упознали и глумицу Јелисавету Караџић. Јелисавета је ученицима причала о свом образовању, али и о данашњем послу, упоређујући филм и позориште.

Ученици су имали прилике да својим саговорницима поставе питања која се односе на њихове послове. Најзанимљивије питање било је упућено композиторки и гласило је „Зашто то радиш?“.
 
Свим саговорницима је било заједничко једно, а то је да су задовољни својим послом и да, када би били у ситуацији да поново бирају своје занимање, одабрали би исто.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај