Интернет на часовима математике, физике и српског језика

Датум: 31. Mart 2017 23:23 Категорија: Новости

Током Онлајн недеље часови математике, физике и српског језика реализовани су уз помоћ интернет ресурса, игроликих и сарадничких онлајн алата. 
 

Наставница Драгана Живојиновић током Онлајн недеље потрудила се да часове математике и физике још више приближи ученицима уз помоћ интернет ресурса. Ученици 5. разреда су током часа математике користили платформу "е-збирка" за решавање тестова из теме Множење и дељење разломака и децималних бројева. Ученици 6. разреда су на часу физике проверили своје знање из теме Маса и тежина помоћу квиза "Kahoot " и на тај начин учили уз игру и надметање.

Наставница српског језика, Драгана Животић, искористила је интернет као средство за сараднички рад. Ученици петог разреда су на часу српског језика,  користећи предности интернета,  обрадили наставну јединицу „Непроменљиве речи“. Уз помоћ наставнице, креирали су презентацију на Гугл диску у којој су додавали своје примере након прочитаног, допуњавали започето и дефинисали појмове везане за наставну јединицу од своје куће, а на часу представљали део који су сами  креирали. То им је дало идеју да на исти начин подрже акцију Народне банке Србије која обележава Светску недељу новца. Ученици су на основу стечених вештина и знања направили презентацију на тему „Знамените личности на динарским новчаницама“. 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај