Осигурање квалитета у функцији развоја установа

Датум: 24. Oktobar 2013 21:34 Категорија: Новости

„Осигурање квалитета у функцији развоја установа“ била је тема састанка директора свих основних и средњих школа Школске управе Пожаревац са Весном Здравковић, начелницом ШУ и просветним саветницима.

Циљ овог великог скупа био је упознавање директора са резултатима досадашњег спољашњег вредновања, започетог на овом подручју маја 2012. године и решавање свих недоумица у вези са екстерном евалуацијом у контексту измене и допуне законских прописа. Састанку је присуствовала и директорка ОШ "Ђура Јакшић" из Орешковице, Љубица Стојиловић.
 
У уводном делу састанка присутне је поздравио мр Боривоје Јаношевић, након његове поздравне речи присутнима се обратила Весна Здравковић, начелник Школске управе, а онда су просветни саветници, који учествују у процесу спољашњег вредновања рада школа – Велиша Јоксимовић, Јелена Антонијевић, Радиша Ђорђевић, Душанка Стојковић, Весна Милетић, Синиша Огњановић и Драшко Грујић, презентацијама и бројним саветима из праксе појаснили директорима све нејасноће које могу представљати кочницу у припреми школа за поменути процес.
 
На националном нивоу се, са циљем унапређивања система образовања, вреднује седам стандарда квалитета рада образовно-васпитних установа у петогодишњем циклусу (Школски програм и Годишњи план рада; Настава и учење; Образовна постигнућа; Подршка ученицима; Етос – међуљудски односи у школи; Организација рада школе и руковођење; Ресурси), а школе се оцењују оценама 1–4. 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај