Обавештење за родитеље и ученике

Датум: 16. Mart 2020 10:49 Категорија: Новости

Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа

Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.




Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења. Часови ће бити емитовани на РТС Канал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs).
За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

За ученике којима је потребан структуриран индивидуализован приступ у раду, односно прилагођавање у оквиру индивидуалног образовног плана (ИОП), ИОП-1, ИОП-2 и ИОП-3, наставници ће припремати посебне материјале за учење и учиниће их доступним ученицима на начин који договоре са њиховим родитељима.

Распоред наставе:
www.rasporednastave.gov.rs





Допис 1
Допис 2



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај