Како да будемо безбедни на интернету-радионица за 7. и 8. разред

Датум: 10. Decembar 2013 16:23 Категорија: Новости

Данас је за ученике 7. и 8. разреда одржана радионица "Како да будемо безбедни на интернету" у трајању од сат времена.

 
 

Радионица је реализована у оквиру пројекта "Играј безбедно", са циљем да оснажи ученике за препознавање различитих обила насиља на интернету, упозна их са могућностима заштите на интернету, као и са пројектом "Играј безбедно".

Током трајања радионице ученици су се упознали са опасностима на интернету, мерама заштите, износили властито искуство и решавали проблемске ситуације у вези са насиљем на интернету. Такође, ученици су упознати са могућностима коришћења интернета за учење, али и са најновијом апликацијом за мобилне телефоне помоћу које је могуће урадити скрининг младежа.

На самом крају радионице ученицима је представљен пројекат "Играј безбедно". Ученици су одабрали категорије у којима ће израдити рад за такмичарски део пројекта, након што им је детаљно објашњен начин учествовања на овом такмичењу. Ученици ће током креирања радова имати подршку наставника ментора, у зависности од категорије за коју су се определили.

Радионицу су реализовале Сања Љубомировић, педагог и Славица Гомилановић, учитељ, а присуствовало јој је 8 ученика 7. разреда и 16 ученика 8. разреда. Сваки ученик је добио компакт диск са едукативним материјалима у вези са опасностима на интернету и мерама заштите.


Фотографије са радионице можете погледати у нашој Галерији.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај