Изложба ученичких радова у оквиру пројекта Играј безбедно

Датум: 23. Decembar 2013 23:47 Категорија: Новости

Данас је у ОШ "Ђура Јакшић" организована изложба ученичких радова креираних у оквиру пројекта "Играј безбедно".

Завршну активност пројекта "Играј безбедно" представљала је изложба ученичких радова која је организована данас у просторијама школе. Осим ученика и наставника школе, изложби су присуствовали представници општине: Бранка Станојевић, просветни инспектор, Светлана Михајловић и Влада Станојловић, сарадници у образовању, као и представници ђачких парламената ОШ "Мирослав Букумировић-Букум" Шетоње, ОШ "Јован Шербановић" Рановац и ОШ "Жарко Зрењанин" Велико Лаоле.
Изложбу је отворила Љубица Стојиловић, директор школе, која је поздравила присутне и истакла значај пројекта. Након тога, нешто више о самом пројекту и пројектним активностима говориле су Славица Гомилановић, учитељ (координатор пројекта) и Сања Љубомировић, педагог (сарадник на пројекту).
Присутни су се, затим, упознали са ученичким радовима из категорија Power Point презентација и кратки филм/музички спот. Мина Вучковић, ученица 5. разреда представила је презентацију Николе Радовановића, а уследили су филм "Интервју" Николе Рапаића и музички спот "Безбедност на интернету" Милице Тодосијевић.
Пре упознавања са осталим радовима, ученици других школа су били у прилици да заједно са својим вршњацима из Орешковице учествују у кратком квизу о безбедном понашању на интернету. Квиз су водиле Драгана Добросављевић и Анђела Јоксимовић, представнице ђачког парламента. Госте је очекивала још једна занимљива активност-слагање интерактивних слагалица помоћу паметне табле.
Сви ученички радови били су изложени у другој просторији и, након описаних активности, сви присутни су могли да уживају у најрозноврснијим креативним идејама наших ученика. Изложбу је пратила мултимедијална презентација, а током трајања изложбе, заинтересовани су могли да ураде скрининг младежа. Никола Рапаић, представник ђачког парламента, вешто је заинтересованима скенирао младеже и саопштавао добијене резултате.
Овај догађај је медијски пропраћен и прилог је емитован на локалним телевизијама Петровца (телевизије РУФ и Млава) и Пожаревца (телевизија САТ).
На самом крају овог дружења, све присутне је чекало послужење.

Фотографије са изложбе можете погледати овде.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај