Дводневна екскурзија ученика старијих разреда

Датум: 10. Jun 2014 17:23 Категорија: Новости

Дводневна екскурзија старијих разреда реализована је 12. и 13. 05. 2014. на релацији Орешковица-Зајечар-Неготин-Кладово-Лепенски Вир-Голубац.

  

Прва станица дводневне екскурзије ученика старијих разреда била је Феликс Ромулијана (Гамзиград). На том локалитету ученицима је кустос дао потребне информације о самом локалитету, а затим су и ученици обишли то археолошко налазиште из 4. века н.е. Након обиласка овог локалитета пут је настављен ка Зајечару где су ученици обишли Градски музеј и центар града. Следеће одредиште је било Неготин. У Неготину су ученици имали прилике да обиђу центар града на коме се налази споменик хајдук Вељка Петровића, а затим и посете кућу нашег познатог композитора Стевана Стојановића Мокрањца. Пред одлазак и смештај у хотел у Кладову, ученици су са својим наставницима обишли Рајац и чувене Рајачке пимнице које се налазе на тромеђи између наше земље, Румуније и Бугарске.

Током Другог дана екскурзије ученици су посетили Хидроцентралу Ђердап 1, где их је стручни водич упознао са историјатом изградње хидроцентрале, као и са њеним принципом рада, улогом и значајем у производњи електричне енергије. Пре самог повратка у Орешковицу ученици су обишли археолошко налазиште Лепенски Вир.

Према резултатима анкете која је спроведена након екскурзије можемо закључити да је екскурзија успешно реализована и да су деца стекла нова знања или утврдила и продубила већ постојећа, а да ће, сасвим сигурно са ове екскурзије понети и незаборавне успомене.
 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај