Студијско путовање

Датум: 10. Jun 2014 18:26 Категорија: Новости

Студијско путовање у Београд у оквиру пројекта "Школски календар сећања" реализовано је 9.6.2014. године.

Пројекат је одобрило и донирало Министарство спољне трговине и телекомуникација у оквиру програма за развој информационог друштва. Пројекат је одобрен по конкурсу, јавном позиву, у области дигитализације националне баштине. Носилац пројекта је стручно удружење Заједница која учи „СаЗнање“. 

Пројекат је прошао кроз две фазе. У првој фази просветни радници прошли су обуку за коришћење апликација за прикупљање, организацију и чување веб-садржаја, за временске осе и друге алате за графички и нелинеарни приказ података. Такође, у овој фази наставници су оспособљени да иста знања пренесу својим ученицима. У другој фази наставници и ученици су заједнички истраживали и креирали онлајн календар са циклусом најважнијих догађаја из укупне националне историје у контексту светских догађања и онлајн биографије најзначајнијих личности у српској култури, односно приказ најзначајнијих догађаја или идеја.  Са продуктима пројекта можете се упознати овде.

Носиоци овог пројекта у нашој школи биле су наставнице: Славица Гомилановић, Емина Стојковић и Сања Љубомировић. Након успешне реализације свих пројектних активности, тим наставница и ученика наше школе учествовао је у студијском путовању у Београд. Поред упознавања ученика из другх школа, наши ученици су током посете Београду истраживали значајна места везана за живот и дело Стевана Мокрањца посетивши Музичку школу "Мокрањац", Мокрањчеву кућу, као и Српску академију наука и уметности и Прво српско певачко друштво. Слике са студијског путовања можете погледати овде.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај