Новости

Скајп у онлајн недељи

Датум: 03. April 2015 10:32 Категорија: Новости

Како би се ученици упознали са различитим занимањима која им нису свакодневно доступна у оквиру програма професионалне оријентације коришћен је скајп преко кога су ученици комуницирали за представницима различитих занимања. Такође, скајп је коришћен како би се организовао састанак два Ђачка парламента.

Прочитај

Сат за нашу планету

Датум: 03. April 2015 00:06 Категорија: Новости

Ове године и наша школа се придружила активностима у оквиру акције "Сат за нашу планету". Акција је имала за циљ буђење свести код ученика о климатским променама и начинима да се оне ублаже,  штедњом енергије, очувањем природних ресурса као и употребом обновљивих извора енергије и смањењем загађења.
              

Прочитај

Get Online Week 2015 in Oreskovica, Serbia

Датум: 02. April 2015 23:40 Категорија: Новости

Онлајн недеља је у периоду од 23. до 29. марта одржана у државама широм Европе. 


Прочитај

Онлајн активности у предметној настави

Датум: 02. April 2015 22:47 Категорија: Новости

У току онлајн недеље, од 23. до 27.03.2015., забележено је више активности у нашој школи.

Прочитај

Онлајн активности у Добрњу

Датум: 02. April 2015 22:03 Категорија: Новости

У току онлајн недеље, 26.3.2015., ученици из Добрња заједно са својим радитељима разменили су искуства рада на рачунару и домаће радиности. Ученици су родитељима показали како се користи интернет, а они су њима заузврат показали домаћу радиност, вез и штрикање. Снимак можете погледати овде.

Прочитај

Онлајн активности у Вошановцу

Датум: 02. April 2015 21:29 Категорија: Новости

Током прошле недеље ОШ „Ђура Јакшић“ Вошановац била је укључена у Онлајн недељу. Ученици ове школе су једни другима представљали разне дечије сајтове преко којих су проширивали своја знања и учили, све то кроз забаву на компјутеру преко интернета. Организоване су разне активности у којима су ученици преко онлајн игрица проширивали знања из математике, српског језика, страног језика, природе и друштва. Слике можете видети овде.
Прочитај

Movie Maker у онлајн недељи

Датум: 27. Mart 2015 10:56 Категорија: Новости

Ученици 2. и 4. разреда у оквиру Онлајн недеље опробали су се у креирању "филмића" помоћу програма Movie Maker.


Прочитај

Математички турнир у оквиру Онлајн недеље

Датум: 24. Mart 2015 22:44 Категорија: Новости

ОШ "Ђура Јакшић" Орешковица се ове школске године укључила у Онлајн недељу, годишњу европску дигиталну кампању која има за циљ укључивање и охрабривање људи да користе нове технологије и интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света.

У понедељак, 23. марта 2015. године, који уједно представља и први дан Онлајн недеље, за ученике 2. и 4. разреда организован је математички турнир помоћу мобилне апликације Cool Math Duel.


Прочитај

Упис нове генерације првака

Датум: 18. Mart 2015 10:32 Категорија: Новости

Упис нове генерације ђака првака почиње 1. априла и траје до краја маја. У први разред обавезно се уписује свако дете које ће до почетка школске године имати најмање шест и по година (сва деца рођена у периоду од 1. марта 2008. до 28. фебруара 2009.године). Документација потребана за упис: Извод из матичне књиге рођених, доказ о здравственом прегледу детета, потврда о похађању предшколског програма (доставља се накнадно по добијању од предшколске установе). Упис ђака првака врши педагог школе.

Прочитај

Секција из енглеског језика

Датум: 04. Mart 2015 12:31 Категорија: Новости

Излазећи у сусрет интересовањима родитеља школа је од почетка другог полугодишта почела са организацијом секције из енглеског језика.

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај