Новости

2. и 4. разред у Недељи дигиталних вештина

Датум: 05. April 2018 19:32 Категорија: Новости

У оквиру Недеље дигиталних вештина ученици 2. и 4. разреда су за време 1. и 2. часа користили готове сајтове, као што су: Зелена учионица, Облак знања, Зврк, Испеци па реци. Са сајтова су користили готове материјале: квизове, мозгалице, ребусе, бојанке, игрице. Ученици су усмеравани на коришћење материјала, а тиме и обнављање, утврђивање и примену већ стеченог знања током редовне наставе. Часови су били интересантни, а ученици су се међусобно допуњавали.
 

Прочитај

Kahoot у Недељи дигиталних вештина

Датум: 05. April 2018 19:22 Категорија: Новости

На часу биологије ученици осмог разреда су проверавали стечено знање из наставне теме Глобално загревање помоћу образовног Каху (Kahoot) квиза.   

Прочитај

Недеља дигиталних вештина у Добрњу

Датум: 05. April 2018 19:15 Категорија: Новости

У току Недеље дигиталних вештина ученици млађих разреда из Добрња учествовали су у разним активностима на интернету: Едукативне игрице везане за обнављане градива из предмета Свет око нас / Природа и друштво; креативне радионице из предмета Ликовна култура. Причали су и о личним интересовањима и сајтовима које најчешће посећују, са препоруком истих.


Прочитај

Недеља дигиталних вештина у Вошановцу

Датум: 05. April 2018 19:03 Категорија: Новости

У подручном одељењу у Вошановцу током Недеље дигиталних вештина ученици су охрабривани да користе нове технологије и интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света.
 

Прочитај

Месец Франкофоније

Датум: 03. April 2018 09:00 Категорија: Новости

Месец март се у целом свету обележава као месец Франкофоније, месец француског језика и културе.
Ученици наше школе су ове године узели учешће у обележавању овог догађаја.


Прочитај

Недеља дигиталних вештина - онлајн вежбања на часовима енглеског

Датум: 25. Mart 2018 23:26 Категорија: Новости

Ученици петог и седмог разреда су на часовима енглеског језика у оквиру Недеље дигиталних вештина радили вежбања на интернету на страници www.projectonlinepractise.com. Најпре су се регистровали на овај сајт помоћу кода из радне свеске коју сваки ученик добија, а затим радили задатке. Ученички налози остају трајни, тако да ученици могу да приступе сајту и раде вежбања и мимо часова енглеског, код куће или било где где имају приступ интернету. 

Прочитај

Онлајн наставни материјали у Недељи дигиталних вештина

Датум: 25. Mart 2018 23:19 Категорија: Новости

Ученици 3. разреда током Недеље дигиталних вештина користили су онлајн наставне материјале. 

Прочитај

Phet симулације у Недељи дигиталних вештина

Датум: 25. Mart 2018 23:13 Категорија: Новости

На часовима физике ученици 7. и 8. разреда користили су Phet симулације . Ученици 8. разреда користили су виртуелну лабораторију за састављање струјног кола и мерење напона и јачине електричне струје. Ученици 7. разреда упознали су се са механичком енергијом и начинима трансформације кинетичке и потенцијалне енергије. 

Прочитај

Недеља дигиталних вештина - Шта знаш о саобраћају

Датум: 25. Mart 2018 23:02 Категорија: Новости

Ученици шестог и седмог разреда радили су онлајн тест "Шта знаш о саобраћају" на сајту АМСС-у на часовима Техничког и информатичког образовања. 


Прочитај

ДЕЛФ у Недељи дигиталних вештина

Датум: 22. Mart 2018 19:41 Категорија: Новости

У оквиру онлајн недеље, ученице 7. разреда, које се припремају за полагање ДЕЛФ испита из француског језика,имале су прилику да путем интернета провере своје знање радећи тестове који симулирају сам испит.

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај