Учитељица наше школе део ИТ каравана

Датум: 11. Maj 2016 21:27 Категорија: Новости

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и компанијом Мајкрософт организовало кампању "ИТ караван" коју 15 одабраних наставника реализује у 15 градова Србије. Славица Гомилановић, учитељица наше школе, као један од 15 наставника, одржала је трибину у ОШ "Краљ Александар I" у Пожаревцу.
 

Пожаревац је седми град који је 11. маја 2016. године обишао ИТ караван. Учитељица Славица је, заједно са глумцем Османом Ахмедом, упознала ученике старијих разреда ОШ "Краљ Александар I"  са ризицима неопрезног коришћења интернета, начинима на које се интернет може безбедно користити и могућностима примене интернета у настави. 

Ова кампања је део едукативне кампање 
„Smart and Safe – Паметно и безбедно“ која има за циљ подизање свести о неопходности правилног развоја информационог друштва и стварања сврсисходног и безбедног дигиталног окружења.

Одржаној трибини у Пожаревцу присуствовало је око 200 ученика, а нешто више о томе можете прочитати на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај