Промоција књиге "Стихови из ђачке клупе"

Датум: 13. Jun 2016 15:06 Категорија: Новости

У петак, 10. јуна 2016. године, у просторијама школе одржана је промоција књиге "Стихови из ђачке клупе", аутора ученика 2. и 4. разреда наше школе. 
 

У присуству великог броја ученика и наставника школе, родитеља ученика, као и представника локалне самоуправе и установа културе, промовисана је књига песама "Стихови из ђачке клупе", које су претходне школске године написали ученици 2. и 4. разреда наше школе. Књига представља спој дечијег литерарног и ликовног стваралаштва, а током саме промоције дошло је до изражаја и дечије музичко стваралаштво. 

Након уводног обраћања Љубице Стојиловић, директорке школе и Славице Гомилановић, учитељице која је приређивач ове збирке песама, присутнима се обратила Виолета Миливојевић, професорка књижевности, која је овом приликом прочитала своју рецензију, објављену у књизи.

Ученици аутори су, затим, речима, цртежима и музиком представили своје песме, а сви заинтересовани су, након тога, могли да добију свој примерак књиге са потписима аутора. 
 
Књига "Стихови из ђачке клупе" представља први издавачки подухват ОШ "Ђура Јакшић" Орешковица са циљем да ова идеја настави са реализацијом и наредних година, кроз сарадњу са наставницима и ученицима других школа наше општине, који подстичу и негују дечије литерарно стваралаштво. 

Најзаслужније за објављивање ове наше прве збирке песама је Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић" које је учитељици Славици, као једном од 16 најбољих едукатора Србије 2015, омогућило да ученицима испуни жељу и да њихова прва књига угледа светлост дана. 

Фотографије са одржане промоције можете погледати овде



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај